Leveranciers

Vochtoplossing.nl brengt u graag in contact met de drie benodigde partijen:

  1. Materialen (noppenfolie, plinten en slagpluggen)
  2. Timmerman voor aanbrengen van de Ventix wand
  3. Stukadoor voor de afwerking van de wand

Certificering
Het aanbrengen van de Ventix™ oplossing voor uw vochtprobleem dient zorgvuldig te gebeuren. De materialen zijn kostbaar en fouten zijn snel gemaakt. Dit geldt ook voor de afwerking. Verkeerd stucwerk kan de vochtwerende eigenschappen van de oplossing teniet doen. We hebben daarom een certificering in het leven geroepen. Installateurs  en stukadoors doorlopen hiervoor een eenvoudige test. We toetsen theoretische materiaalkennis en toetsen hun kunde in de praktijk. Wij adviseren u een gecertificeerd Ventix™ vakman in te schakelen. Dit kost u niets meer (per uur) en scheelt een hoop kopzorgen.


1. Materialen 
In Nederland is er slechts één preferred supplier voor de Ventix productlijn, die is aangesteld door fabrikant en merkhouder Dörken GmbH.

 

leverancier dealer verkoper ventix en delta pt vochtoplossing materialen.Stuc inn/Artoflex
Steenovenweg 1, Utrecht
030 – 296 00 29
(Vraag naar Wilfred)

 

U kunt bij Stuc inn terecht voor de (echte*) noppenfolie, ademende plinten en speciale bevestigingsmaterialen. Voor openingstijden van Stuc inn kijkt u op de website.


2. Installateur
De installateur is een klusjesman of timmerman die de Ventix noppenfolie deskundig op de wand bevestigt. Dit vergt kennis van het product (het hoe en waarom) en ervaring in de praktijk. Op dit moment hebben wij het certificering slechts aan één installateur verstrekt. Neem contact met ons op voor de contactgegevens.


3. Stukadoor
Het stuken van de Ventix wand is bewerkelijker dan een reguliere wand. Om er zeker van te zijn dat de wand vakkundig wordt afgewerkt en de ademende functie optimaal benut wordt, bevelen wij een gecertificeerd Ventix-stukadoor aan. Neem contact met ons op voor een Ventix-stukadoor bij u in de buurt.


Leverancier worden?

Bent u timmerman of stukadoor en wilt u aan de slag met de Ventix oplossing?
Neem dan contact met ons op om de voorwaarden voor certificering te bespreken.


* LET OP: Er is een namaakproduct in omloop dat afkomstig is uit Oost-Europa. Dit product is herkenbaar voor de professional. Het is een stuk dunner dan de Ventix™ noppenfolie. Het grote nadeel van deze namaakvariant is dat het dunne plastic makkelijker gaat bollen, waardoor er speling ontstaat op de stuklaag. De stuclaag laat hierdoor snel los, waarmee al het werk voor niets is geweest. De namaak folie wordt vaak geleverd met kleinere slagpluggen die zichzelf, door het gewicht van de stuclaag, door de dunne namaakfolie heentrekken waardoor de wand loslaat.

Bij twijfel over de echtheid van de noppenfolie, slagpluggen of plinten kunt u ons benaderen voor een second opinion (contactformulier). Als de folie besteld is bij Stuc inn is de echtheid gegarandeerd.